Recension: Darksiders II: Deathinitive Edition

Det första Darksiders-spelet är en av mina favoriter från den förra generationen. Blandningen av stenhård action, Zelda-liknande upplägg och Mark Hamills fantastiska röst visade sig vara en lyckad sådan. Trots detta sålde inte Darksiders i några drivor men det gick tillräckligt bra för att få en uppföljare.

image (15)Darksiders II släpptes 2012 och byggde vidare på föregångarens grunder och introducerade betydligt större rollspelselement. Återigen sålde spelet sisådär och seriens framtid har varit högst osäker sedan dess, särskilt när utgivaren THQ försvunnit.

Nu har Nordic Games släppt Darksiders II på nytt till den nya generationens konsoler, komplett med allt DLC som lanserats till titeln. Spelet har även putsats till rejält när det gäller presentationen och resultatet är den bästa versionen av Darksiders II, även om den lämnar en del att önska ur vissa perspektiv.

Darksiders II utspelas ungefär parallellt med det första spelet, under tiden ryttaren War är fast hos The Charred Council, anklagad för att ha startat apokalypsen och utrotat mänskligheten. Hans bror Death är övertygad om att War är oskyldig och ger sig ut på en resa för att bevisa hans oskuld.

image (16)Detta görs genom att hugga sig genom horder av fiender, skaffa nya vapen och utforska den fantasy-inspirerade värld som målas upp framför mig. Utvecklarna har i uppföljaren dragit just fantasyelementen betydligt längre än de gjorde i originalspelet och miljöerna på en postapokalyptisk jord finns nästan inte kvar alls längre.

Stridssystemet har utvecklats en hel del sedan det första spelet och de snabba striderna är lika underhållande som alltid. Rent spelmekaniskt sett har inte mycket nytt hänt i denna nyversion av Darksiders II utan skillnaderna är i princip enbart visuella.

Först och främst har grafiken fått ett rejält lyft och körs numera i 1080p. Skillnaden är inledningsvis inte överdriven men när jag går tillbaka och jämfört med originalversionen är det en ordentlig förbättring. Ljus och partikeleffekter har putsats till och erbjuder en betydligt bättre visuell upplevelse. Tråkigt nog har bilduppdateringen inte förbättrats utan ligger fortfarande kvar runt 30 bildrutor per sekund. Med tanke på att spelet har flera år på nacken och knappast var det mest tekniskt avancerade ens när det släpptes är det en besvikelse att utvecklarna inte har fått upp bilduppdateringen.

image (17)Annars är det designen som står i fokus i Darksiders II. Spelvärlden och karaktärsdesignen är genomgående briljant och väcker en känsla av fantasi och mystik som ligger tät över hela spelet.

Om du inte har upplevt Darksiders II tidigare är detta helt klart den bästa utgåvan att satsa på. Det inkluderade extramaterialet är ett trevligt tillskott men lyfter inte nödvändigtvis högre än huvudspelet.

Om du däremot redan har tagit dig genom Deaths äventyr finns det inte tillräckligt mycket nytt för att locka till ett extra köp. Med det sagt är Darksiders II ett spel som alla bör uppleva minst en gång.

Största +
Den grafiska uppdateringen
Gott om saker att göra
Death är fortfarande en stenhård hjälte

Största –
“Bara” 30 bildrutor per sekund
Få andra nyheter

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*