Recension: NHL 16

Förra årets upplaga av NHL bjöd på en solid spelupplevelse men led till stor del av “ny konsol”-sjukan. Funktioner och spellägen och mycket annat saknades och NHL 15 kändes i mångt och mycket mer som ett skal än ett fullfjädrat spel, även om detta skal var rejält underhållande.

NHL 16 3Nu är NHL 16 här och EA Sports har fyllt på med många av de funktioner som saknats samtidigt som de introducerar flera nya. Resultatet är en betydligt bättre upplevelse än förra årets version som är väl värt att kolla in för alla hockeyfans.

Den största omedelbara nyheten i årets version är en funktion som ger spelare mer direkt feedback kring sin prestation. En grafisk mätare visar vart jag siktar, vart målvakten täcker och mycket annat. Jag får även kommentarer kring timingen på tacklingar, skott och liknande. Det hela är ett mycket välkommet tillskott som dessutom sänker inlärningströskeln för nykomlingar.

I periodpauserna får jag ytterligare feedback kring hur jag har skött mig och jag behöver jobba på. Om jag går på avslut för tidigt får jag veta det och om jag behöver förbättra mitt passningsspel noteras det också. Detta ständiga flöde av feedback och information gör att jag tvingas tänka till lite extra och får mig att anpassa mitt spel kontinuerligt under matchens gång. Resultatet blir en mer levande och dynamisk upplevelse.

NHL 16 2Även manager-läget har fått ett gäng uppdateringar. Spelarnas inställning till mig som GM påverkar nu mer än någonsin och om jag fattar en lång rad dåliga beslut kommer mina spelare att försöka fly fältet så snart transfer-fönstret öppnar. På samma sätt flockas talangerna till mig om jag gör bra ifrån mig och tar mitt lag långt i slutspelet eller till och med till seger.

Rent spelmekaniskt på isen är mycket sig likt. Förutom de tidigare nämnda feedback-funktionerna är spelandet precis lika tillfredsställande som det har varit under de senaste åren. Dock har SkillStick-kontrollen börjat kännas lite väl mycket som vardagsmat nu även om det fortfarande fungerar förträffligt. Förutom en rad ”mindre” nyheter är det mesta sig likt ute på isen. De senaste åren har EA Sports valt att förfina istället för att förnya i många lägen och det börjar bli dags för en revolution igen.

NHL 16 1Detta är dock inget som bör ses som en nackdel egentligen. NHL 16 är nämligen ett välfyllt, snyggt och mycket underhållande hockeyspel. Det är måhända inte riktigt lika proppfyllt med innehåll som de sista spelen till förra generationen men jämfört med NHL 15 är det ett rejält kliv framåt. Nu hoppas vi på lite större nyheter till nästa års upplaga men tills dess fungerar NHL 16 alldeles utmärkt.

Största +
Direkt feedback kring mitt spelande
Snyggare än någonsin
Utmanande GM-läge

Största –
Få riktigt stora nyheter

9av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*