Recension: Never Alone: Foxtales

När Never Alone släpptes sent förra året fick jag uppleva en oväntat stämningsfull resa genom Alaska i sällskap av en vit räv med magiska förmågor. Never Alone, som utvecklats tillsammans med delar av Alaskas urbefolkning är lika delar plattformsspel och historielektion. Nu har den första expansionen, Foxtales släppts och även om denna upplevelse klockar in på strax under en timme är den definitivt värd att uppleva.

GGa2-0FSPgJ3i6ATkLtEtwjny0_3sgCX7u3mpYrEapQ,S1HYaIIyaBq4qPOWT5Y-9s5j8UIXGn3gLzPMm_gN_g0När Foxtales inleds har våren kommit. Vintern är över och Nuna och hennes räv ger sig ut på nya äventyr. Det börjar med en oskyldig lek med en gnagare och slutar på en kamp på liv och död mot en gigantisk råtta som är efter de båda vännerna. I Foxtales bjuds det på mer av samma vara i mångt och mycket men med vissa nyheter. Pusslen jag ställs inför är betydligt knepigare än i huvudspelet och kräver att jag och min medspelare gnuggar geniknölarna en smula under äventyrets gång.

Stort fokus ligger dessutom på utforskning under vatten den här gången och simmande genom tunnlar och liknande spelar en stor roll. Samtidigt kan vi fortfarande låsa upp videor som berättar om olika myter och legender från Alaskas urinvånare och dessa är lika intressanta som i huvudspelet.

wc9ozn2FJ7Be4dbT1KP8J-IEY9TzOj-PHRW8zNpR9EE,Y9elzg28S29kHD6SvebzAWWJaX0ktTfuiafZSGJPblsDet största problemet med Foxtales är hur kort det är. Never Alone är i sig inte särskilt långt utan kan enkelt klaras av under en kvälls spelande. När det gäller Foxtales började eftertexterna rulla efter mindre än en timmes spelande, vilket gör mig en smula besviken. Inte för att spelet känns för kort utan för att jag så gärna vill ha mer. De nya spelmekaniska elementen gör upplevelsen mer än värd prislappen men samtidigt slutar det precis där nöjet är som allra störst. Då priset ligger på under 50-lappen är det dock inga stora pengar det handlar om och jag rekommenderar att alla som uppskattar originalet även undersöker denna expansion.

Största +
Fortfarande otroligt stämningsfullt
Kluriga pussel

Största –
Väldigt kort

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*