Månadens storspel – Mars 2015

Efter ett par månaders slarv från redaktionens sida är nu Månadens Storspel tillbaka. Mars är sällan en månad som förknippas med stora spellanseringar men just i år finns det faktiskt en hel del spännande att se fram emot. Här nedan listar vi våra mest efterlängtade titlar under mars 2015.

I slutet av artikeln hittar du också Redaktionens val, där vi väljer vilket eller vilka spel som du bör hålla extra stor koll på under månaden.

Screamride 1Screamride – 6/3

Screamride är en ny Xbox-exklusiv titel som blandar element från vitt skilda genrer som Rollercoaster Tycoon och Crash-läget från Burnout-serien. I tre olika spellägen gäller det att bygga bergochdalbanor, demolera byggnader samt få passagerarna att skrika så högt som möjligt. Recension av Screamride kommer senare i veckan.

Zombie Army Trilogy 1Zombie Army Trilogy – 6/3

Anrika spelstudion Rebellion har snickrat ihop en samling av sina två tidigare Zombie Army-titlar och slagit ihop dem med den helt nya tredje delen för att skapa Zombie Army Trilogy. Spelmekaniken bygger på Sniper Elite-serien och det gäller inte helt oväntat att skjuta zombier i huvudet med diverse vapen under andra världskriget.

Ori and the Blind ForestOri and the Blind Forest – 11/3

Plattformsäventyret Ori and the Blind Forest är ett av årets mest efterlängtade spel för min egen del. Den ljuvliga presentationen blandas med vad som verkar bli en hjärtskärande berättelse och klockren spelmekanik. På förhand ser Oris äventyr helt fantastiskt ut och förhoppningsvis lever det upp till förväntningarna.

DmCDefinitiveEditionDmC Devil May Cry – Definitive Edition – 17/3

Ninja Theorys briljanta nytolkning av Devil May Cry släpps i en ny version och kan denna gång stoltsera med upplösning på 1080p, en bilduppdatering på 60 bildrutor per sekund samt tonvis med förbättringar i spelmekaniken. Samtliga DLC-paket som släppts inkluderas också tillsammans med nya svårighetsgrader, spellägen och annat.

Battlefield Hardline 3Battlefield Hardline – 19/3

Den senaste delen i Battlefield-serien dundrar in på arenan den 19 mars och bjuder på intensiva multiplayerstrider mellan poliser och brottslingar. Kampanjen utlovar en lika intensiv upplevelse som lånar mer än ett par idéer från smutsiga polis-serier på TV. Efter att ha spenderat många timmar med spelets betaversion för ett par veckor sedan kan jag säga att Hardline lovar otroligt gott. Nu hoppas vi på en lansering som slipper de problem som Battlefield 4 hade.

FFType0__Screenshot_16_1424097806.02.2015_16Final Fantasy Type-0 HD – 20/3

Denna del i Final Fantasy-serien har tidigare endast släppts i Japan till bärbara PSP. Nu når spelet äntligen västvärlden och bjuder såklart på förbättrad grafik och en hel del andra nyheter. Actionbaserat rollspelande står på programmet med denna titel.

Horizon Fast and Furious 1Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious – 27/3

Att kombinera mästerverket Forza Horizon 2 med filmserien Fast & Furious låter på pappret som ett genidrag, åtminstone ur ett marknadsföringsperspektiv. Filmserien har spelat in miljardbelopp genom åren och denna expansion, som dessutom inledningsvis kommer att vara gratis, ska bjuda på flera av seriens mest ikoniska bilar.

Borderlands THC Screen 001Borderlands: The Handsome Collection – 27/3

Borderlands tar steget in i den nya generationen med en samlingsutgåva som innehåller Borderlands 2 och The Pre-Sequel. Högre upplösning, mängder av DLC och möjligheten att spela fyra stycken via delad skärm hör till de största nyheterna och om du missat dessa titlar tidigare är detta ett gyllene tillfälle att hoppa på tåget inför den oundvikliga tredje delen.

RE Revelations 2 1-4Resident Evil Revelations 2

Den första delen i det episodbaserade skräckspelet finns redan ute och de resterande delarna anländer en gång i veckan under mars. Den första episoden må inte ha imponerat på mig men potentialen finns onekligen där för de tre kommande delarna.

Redaktionens val: Battlefield Hardline/Ori and the Blind Forest

Att välja endast en titel denna månad visade sig vara omöjligt. Efter den fantastiska Hardline-betan är jag otroligt förväntansfull på det hela spelet och längtar efter mer onlinebaserad krigsföring.

Samtidigt går det inte att bortse från den otroliga charm som genomsyrar allt vi hittills har sett från Ori and the Blind Forest. Om det lever upp till förväntningarna kan slutresultatet bli kort och gott fantastiskt.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*