Recension: Tetris Ultimate

Det finns inget som ett perfekt spel. Alla titlar som någonsin har släppts har något som kan förbättras. Det kan inte förnekas, oavsett hur mycket du älskar ett visst spel. Med det sagt, Tetris kommer farligt nära perfektion, förmodligen närmare än något annat spel därute.

Tetris Ultimate 2Att pussla och stapla block blir aldrig gammalt och trots att flera versioner av Tetris har släppts genom åren har nu Ubisoft bestämt sig för att försöka förnya och kanske förbättra konceptet. Tyvärr blir inte Tetris Ultimate den ultimata version som namnet antyder.

Ett antal olika spellägen möter mig när jag startar upp Tetris Ultimate. Marathon låter mig försöka ta mig till nivå 15, vilket är lättare sagt än gjort. Endless ger mig möjligheten att nå hela vägen till nivå 30 och försöka hålla mig vid liv så länge som möjligt.

Dessa två lägen är relativt lika och erbjuder den renaste formen av Tetris, där skicklighet avgör hur långt jag kommer, inget annat. När dessa lägen har klarats av en gång låser jag upp varianter av dessa som bjuder på ännu mer utmaning.

Tetris Ultimate 1Det är i flerspelarlägena Battle och Battle Ultimate som konceptet förändras en del. Battle är det renodlade flerspelarläget där jag tävlar mot andra spelare men Battle Ultimate introducerar ett par nyheter i form av olika power-ups som jag och mina motståndare kan använda.

Vissa föremål kan rensa rader, andra dumpar block hos mina motståndare och mycket annat. Detta skakar om matcherna och skapar en känsla av kaos som Tetris annars saknar. Jag hade velat att utvecklarna SoMa Play vågat ta ut svängarna ytterligare lite mer och bjuda på riktigt galna power-ups. Då hade Tetris Ultimate kunnat bli en riktig partyklassiker. Nu stannar det vid ett flerspelarläge som mest roar för stunden.

Presentationsmässigt finns det inte så mycket att säga. Blocken är färgglada som de ska vara, bakgrunden är inget att skriva hem om och musiken är av traditionell hiss-nivå. Det klassiska Tetris-temat finns med i en betydligt lugnare remix, som tyvärr inte lever upp till originalets nivå.

Tetris Ultimate 3När allt är sagt och gjort är det svårt att förstöra Tetris. Det ska mycket till för att det nästintill perfekta konceptet ska försämras. Tetris Ultimate återuppfinner inte hjulet men sätter inga käppar i det heller. Tetris kommer alltid att vara Tetris, så även i Tetris Ultimate. Vill du spela Aleksej Pazjitnovs odödliga klassiker på din nya Xbox One finns inget alternativ så lyckligtvis är Tetris Ultimate ett fullgott alternativ.

Största +
Tetris-konceptet blir aldrig gammalt
Battle Ultimate-läget är underhållande

Största –
Lite fattigt på innehåll
Blek presentation
Få nyheter överlag

7av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*