X1Sverige presenterar: Årets spel – Del 3

2014 närmar sig sitt slut och även om det kanske inte lär bli ihågkommet som tidernas bästa spelår har vi ändå fått en lång rad av härliga upplevelser under de senaste tolv månaderna. Därför ska vi på X1Sverige nu hylla de bästa titlarna, samt dela ut en och annan känga till de mindre lyckade exemplen.

Under veckorna fram till nyårsafton kommer vi varje måndag att publicera en lista med en rad utmärkelser för det gångna året. Vi kommer att utse Årets spelhjälte, Årets narrativ och mycket annat. Det hela kulminerar självklart strax före nyårsafton då vi utser Årets spel. Nu kör vi!

Årets FPS

3. Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty Advanced Warfare 3Efter förra årets besvikelse med Ghosts hade Call of Duty-serien något att bevisa för spelvärlden. Advanced Warfare lyckas på i princip samtliga punkter och erbjuder actionsekvenser som är så perfekt regisserade att det är lite häpnadsväckande. Tillsammans med läcker presentation, flera nyheter i flerspelarläget och en intressant skurk är Advanced Warfare årets näst bästa shooter.

2. Wolfenstein: The New Order

April 11th, 2014 @ 22:48:23Svenska Machinegames gjorde det som ingen riktigt hade räknat med. De tog FPS-genrens urfader och anpassade det perfekt för dagens spelande. The New Order må ha vissa brister men det innehåller en av årets bästa berättelser med flera minnesvärda karaktärer och en hel hög med fantastiska vapen. Få FPS var lika välgjorda i år.

1. Far Cry 4

Far Cry 4 2Ubisoft levererade en fantastisk spelupplevelse med Far Cry 3 för två år sedan och de gör det i år igen med dess uppföljare. Mina äventyr i Kyrat har varit bland de mest minnesvärda jag upplevt på flera år och jag har ändå mängder av saker kvar att göra. Detta är ett bevis på hur hög kvalitet Far Cry 4 håller. Kombinera det med ett intressant persongalleri och friheten att göra vad jag vill och vi har årets bästa FPS.

Årets actionäventyr

3. Sniper Elite 3

Sniper Elite 3-jpgAtt skjuta testiklarna av nazister under andra världskriget blir aldrig tråkigt och Sniper Elite 3 är den främsta förespråkaren för detta. Föregångarnas linjära upplägg har öppnats upp för ökad variation och större kartor, vilket gör spelet varierat, spännande och underhållande.

2. Watch Dogs

WD_S_SIGNATURE_PACK_GOLD_1920x1080Det nya open world-spelet från Ubisoft hade varit på gång länge när det släpptes under årets första halva och förväntningarna var förståeligt nog höga. Watch Dogs infriade samtliga dessa och levererade en härlig spelupplevelse som fortfarande underhåller.

1. Sunset Overdrive

Sunset Overdrive - 1När Insomniac Games avslöjade att de skulle göra ett Xbox One-exklusivt actionäventyr var det många som höjde på ögonbrynen. Efter FUSE, som inte riktigt levde upp till studions höga standard, har Insomniac gått tillbaka till ett koncept de verkligen bemästrar: galen action med ännu galnare vapen. Sunset Overdrive är ett pastellfärgat slagfält fyllt till bristningsgränsen av märkliga element som alla smälter samman i en underbar blandning.

Årets spelvärld

3. Thedas (Dragon Age: Inquisition)

DragonAgeInqBioWares senaste rollspel är en av årets absolut bästa och medryckande spelupplevelser och det beror till stor del på den fantastiska värld som studion har byggt. Inledningsvis går det att spendera dussintals timmar bara i The Hinterlands, spelets första region. Men det är först när du vidgar dina vyer ännu mer som du inser hur enorm och innehållsrisk spelvärlden faktiskt är.

2. Kyrat (Far Cry 4)

Far Cry 4 1Kyrat är inte bara en enorm spelvärld, det är otroligt vackert också. Men framförallt finns det så mycket att göra att det nästan är överväldigande. Oavsett om du vill kapa fiendens lastbilskonvojer, jaga vilda djur eller bara slänga dig ut från högsta klippa och glida med din vingdräkt till marken kommer Far Cry 4 att tillgodose dina önskemål.

1. Sydeuropa (Forza Horizon 2)

Reviews_01_WM_ForzaHorizon2Horizon-festivalen lämnar Colorado för södra Europa och detta är det bästa beslut som utvecklarna Playground Games hade kunnat fatta. Den komprimerade versionen av Sydfrankrike och norra Italien är så vacker att det gör ont och sommarkänslan är ständigt närvarande, även mitt i den nordiska vintern. Tillsammans med tonvis av aktiviteter och hemligheter innehåller Forza Horizon 2 årets bästa spelvärld.

Bästa nykomling

3. Titanfall

Titanfall - 2Med sin science fiction-inspirerade förstapersonsskjutare lyckades Respawn Entertainment lämna sitt avtryck på en marknad som i vanliga fall domineras av Call of Duty och Battlefield. Enorma robotar och ett revolutionerande system för att ta sig fram på spelets kartor gör att Titanfall är lika unikt som det är underhållande.

2. Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts - CoverDenna stämningsfulla krigssaga från Ubisoft innehåller kluriga plattformspussel och en vacker grafisk stil. Det som hänger kvar mest är dock berättelsen, som spelar perfekt på våra känslosträngar och är lika minnesvärd som den är gripande.

1. Sunset Overdrive

Sunset Overdrive - 2En av årets största Xbox One-exklusiva titlar är en frisk fläkt in i en spelvärld som alltför ofta fokuserar på mörka berättelser och klyschor. Sunset Overdrive är istället färgglatt, roligt och medvetet fånigt och det är precis lika underhållande som det låter.

Det var allt för den här gången. Redaktionen på X1Sverige.se önskar er alla en riktigt God Jul! Glöm inte bort att kika in nästa måndag igen, då kommer vi att utse årets bästa spel!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*