Recension: Dragon Age: Inquisition

(För att läsa de inledande intrycken från min tid med Dragon Age: Inquisition, klicka er vidare till nästa sida, som finns längst ned i artikeln.)

Dragon Age: Inquisition har tagit över mer och mer av mitt liv sedan det levererades till mig. Jag har på rekordtid gått från skeptisk till frälst och Thedas är inte bara en fantastisk värld att utforska, det är en av de bäst designade spelvärldar jag någonsin stött på.

Ni har förmodligen redan läst mina inledande intryck av spelet så jag tänker därför nu fokusera på hur upplevelsen har varit efter de första timmarna. Kort sagt har spelet fortsatt att växa, både rent fysiskt och personlig hos mig. Jag älskar karaktärerna och även om dialogen kan kännas lite knackig då och då finner jag berättelsen fängslande.

Min personliga favorit är Varric, som är lika bra på att hantera sitt armborst som han är på att berätta en fängslande historia. En annan favorit är Iron Bull, med röst av Freddie Prinze Jr.

DragonAgeInqSpelets uppdrag känns fortfarande fräscha och underhållande trots att många timmar har passerat. Visst finns det kvar stereotypa uppdrag i stil med ”hämta föremål X, döda karaktär Y och återvänd” men de flesta av dem bjuder på egna intressanta berättelser i miniformat som håller mitt intresse vid liv.

Vad jag däremot märkte under flera av de tidiga timmarna är att jag flera gånger råkade ut för sidouppdrag där fienderna har på tok för hög nivå för mig. När jag var på nivå 4 stötte jag ofta på fiender som hade nivå 12 eller högre vilket ledde till att striderna var över snabbare än jag kunde blinka. Detta är förmodligen mest mitt eget fel men det ändå en smula irriterande. När jag nått högre nivåer försvinner dock problemet.

Som jag tidigare nämnt kan manuset snubbla till då och då. Det blir lite för klyschigt ibland och lite för pretentiöst vid andra tillfällen. Men för det mesta levererar Dragon Age: Inquisition en fängslande berättelse med kärlek, drama och politiska intriger.

Kontrollmässigt fungerar spelet över all förväntan. Sällan har det känts så bra att kontrollera mina karaktärer i ett rollspel och även om hoppknappen känns lite märklig inledningsvis underlättar den min framfart över terrängen rejält.

Stridssystemet är spelets stora stjärna tillsammans med spelvärlden då möjligheten att växla mellan direkt action och taktiskt planerande känns både fräscht och otroligt underhållande.

Med ett fantastiskt karaktärsgalleri, underhållande spelmekanik och en enorm värld att utforska är Dragon Age: Inquisition seriens absoluta höjdpunkt och en titel som står sig som en av BioWares allra bästa. Om du vill ha ett spel som räcker över julen, nyår och förmodligen midsommar kan du inte hitta en bättre titel än Inquisition.

Största +
Thedas är årets bästa spelvärld
Stridssystemet är fantastiskt
Härligt mångsidiga karaktärer

Största –
Manuset har en del brister
Hoppandet känns lite udda inledningsvis

9av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*