Provspelat: Lara Croft and the Temple of Osiris

Nästa spel med Tomb Raider i titeln må dröja till vintern 2015, men det betyder inte att Lara Croft håller sig undan tills dess. Om drygt en månad släpps nämligen Lara Croft and The Temple of Osiris, som är en uppföljare på det nedladdningsbara äventyret Lara Croft and the Guardian of Light, som släpptes för ett par år sedan. Under förra veckans Comic Con Gamex fick jag chansen att prova på det nya spelet och jag tänkte nu dela med mig av några snabba intryck.

Lara Croft OsirisTemple of Osiris är, för de som inte vet, ett äventyr ur isometriskt perspektiv med fokus på samarbete. Upp till fyra spelare kan ta sig an äventyret tillsammans och det gäller att utnyttja karaktärernas olika färdigheter för att kunna ta sig fram. Lara och en av hennes kompanjoner kan till exempel skjuta ut änterhakar, som gör att de kan klättra upp för höga väggar eller gå över djupa raviner. En annan av karaktärerna kan frammana ett energiklot runt sig som till exempel kan användas som plattform, sköld eller för att trycka ned plattor på marken.

Jag ska erkänna att jag inte spenderade överdrivet mycket tid med spelet men det var ändå tillräckligt för att få en bild av vad som komma skall. Tillsammans med min fästmö och en god vän uppstod det gott om skratt och skrik under den korta tid vi hade med spelet. Vi kämpade tillsammans mot anstormande fiender, rusade över broar som rasade och löste pussel. Kort sagt var det hysteriskt utan att gå överstyr och det var väldigt roligt.

Temple of Osiris 2Skjutande sköts, precis som i föregångaren, genom att sikta med den högra styrspaken och skjuta med RT. På samma sätt siktar jag för att skjuta min änterhake och mycket annat. Eftersom Temple of Osiris är så pass fokuserat på samarbete är det dessutom lätt att ”råka” släppa änterhaken just när mina vänner är på väg över ett gapande hål fyllt med vassa spjut. Denna typ av vänskaplig rivalitet manifesterade sig också när det skall samlas skatter och liknande.

Lara Croft and the Temple of Osiris har alla förutsättningar för att bli en klassiker för samarbetsspelande. Möjligheten att spela fyra personer på samma konsol är välkommen i dagens värld där onlinespelandet är kung. Räkna med att jag kommer att sitta klistrad framför TV:n i goda vänners lag när spelet släpps den 9 december.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*