Recension: The Golf Club

Dagens sportspel fokuserar ofta på autenticitet, med licensierade spelare, banor och sponsorer. The Golf Club går dock en något annorlunda väg. Här saknas det verkliga spelare och majoriteten av spelets banor är egenhändigt skapade kreationer.

The_Golf_Club_XboxOne_01

Istället har utvecklarna HB Studios fokuserat på två saker: själva golfandet och skapandet av egna banor. The Golf Club är avskalat, nästan på gränsen till fattigt när det kommer till innehåll, men det som finns där är exceptionellt väl utfört.

Golf-mekaniken är enkel att komma in i men svår att bemästra. Svingandet sköts med den högra styrspaken och det gäller att välja rätt klubba och vara stadig på handen för att inte hamna i ruffen eller, gud förbjude, i sandbunkern. Spelandet är lugnt och nästan harmoniskt, precis som golf ska vara.

The_Golf_Club_XboxOne_05

Presentationen är också riktigt lyckad, med detaljerade och verklighetstrogna miljöer. Dock kan vissa texturer ibland se lite suddiga och smetiga ut, framförallt på långt håll. Spelet har också vid vissa tillfällen problem med bilduppdateringen. Detta sker dock främst under kameraåkningar när bollen är slagen så det påverkar inte själva golfandet nämnvärt.

När det gäller editorn för egna banor följer den samma tema som spelandet. Även här är det enkelhet med dolt djup som står i fokus och jag börjar med att välja ett naturtema för min bana, följt av hur stor mängd träd, vatten och kullar jag vill ha. Jag kan naturligtvis slumpa fram en bana om jag vill. Efter att ha valt svårighetsgrad på banan samt antalet hål är jag igång och kan börja finputsa detaljerna.

The_Golf_Club_XboxOne_10

När som helst kan jag välja att släppa ned en golfboll vart som helst på min nya bana och börja spela. Det hela är lekande lätt och om jag är riktigt nöjd med slutresultatet kan jag dela med mig av min bana för resten av världen. Det finns redan nu mängder av banor uppladdade i spelet, vilket gör att jag varje gång spelet startar kan välja en ny bana att spela. Om communityt fortsätter i den här takten lär det inte dröja länge innan vi ser klassiska banor som Pebble Beach eller St Andrews återskapade i The Golf Club.

The Golf Club må sakna en del innehåll som jag vant mig vid efter Tiger Woods-serien, men spelmässigt är det helt enastående. Känslan av att få till en perfekt träff och se bollen landa på greenen bara centimeter från hålet är en svårslagen sådan. Om du inte bryr dig om licenser och sponsorer i ditt golfande kommer du utan problem att få många timmars avslappnad underhållning med The Golf Club.

Största +
Baneditorn är enkel men djup
Golfandet är fantastiskt
Mängder av banor att välja mellan

Största –
Vissa grafiska problem emellanåt

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*