Chefredaktörens tio mest efterlängtade spel

2014 är ett år fyllt av stora spelreleaser. Sommaren må ha varit relativt tom, i vanlig ordning men nu börjar hösten närma sig och med den följer fler storspel än jag orkar nämna. Det är givetvis ett angenämt problem att ha fler bra spel än man någonsin kommer att hinna spela men det innebär också att man får vara lite selektiv.

Därför har jag tagit mig en rejäl funderare kring vilka tio spel jag ser mest fram emot till Xbox One under resten av 2014. Detta är min egna, högst personliga lista, men kanske kan jag väcka nyfikenheten hos er för någon titel som kanske inte funnits på er radar tidigare.

Nu ska jag inte mala på för länge, så här kommer listan över mina tio mest efterlängtade spel 2014!  (Utan inbördes ordning)

 • Assassin’s Creed: Unity
  Assassin’s Creed IV: Black Flag var ett steg bort från seriens klassiska upplägg. Fokus skiftade från lönnmördande till pirataktiviteter på det öppna havet. Det var annorlunda och det var briljant. Men någonstans saknade jag seriens klassiska upplägg. AC: Unity ser ut att återvända till rötterna och introducerar en hett efterlängtad stealth-knapp. Spelet ser fantastiskt snyggt ut och jag längtar efter att få utforska Paris under den franska revolutionen.Assassins Creed Unity 1Call of Duty: Advanced Warfare
 • Jag kan villigt erkänna att jag börjat känna mig lite mätt på Call of Duty. Varken Black Ops II eller Ghosts fångade mig på samma sätt som Modern Warfare gjorde och det kändes som att serien var på nedgång. In på scenen kommer då Advanced Warfare och slänger realismen ut genom fönstret. Vi får mech-suits, svävande motorcyklar och andra futuristiska manicker, plus Kevin Spacey! Och plötsligt ser jag fram emot Call of Duty igen.Call-of-Duty-Advanced-Warfare
 • Destiny
  Efter att ha provat på både Alphan och Betan av Bungies kommande Destiny har jag svåra abstinensbesvär. Världen som studion har skapat är proppfull av hemligheter, monster och härligt loot. Jag har gått från ”inte intresserad” till ”måste ha nu!” på en dryg månad. Vad som händer när Destiny väl släpps vågar jag knappt tänka på.Destiny 001
 • Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
  Förra årets Disney Infinity var bra, men inte fullt så bra som jag hoppats på. Konceptet med Play Sets och Toy Box-läget är briljant men utförandet haltade lite i första utgåvan då spelets Play Sets blev lite långtråkiga och Toy Boxen var lite för avancerad. I uppföljaren introduceras superhjältar från Marvel Comics och jag är ombord igen. Från det som visats verkar utvecklarna ha förbättrat precis allting och för att citera Fry från Futurama säger jag: ”Shut ut and take my money!” Disney_INFINITY_2.0_Starterpack
 • Evolve
  Turtle Rock Studios vet hur man gör samarbetsbaserade multiplayerspel. Deras Left 4 Dead-spel är bland det mest intensiva jag har upplevt i något flerspelarläge och deras kommande Evolve ser ut att ta det hela till en ny nivå. Fyra spelare kämpar mot ett monster som kontrolleras av en femte människa. Det gäller att vara samspelta och utnyttja de olika karaktärsklasserna för att kunna ta kål på odjuret. Det vi har sett av Evolve hittills ser otroligt lovande ut.Evolve 2
 • Far Cry 4
  Jag fullkomligt avgudar Far Cry 3 och har lagt löjligt mycket tid på att utforska de tropiska öarna. (ni har väl sett min jaktvideo?) Det enda jag egentligen önskar mig från Far Cry 4 är mer av allt som gjorde den tredje delen så bra och från vad som har visats hittills får jag mina önskningar uppfyllda. Action i Himalaya med raketgevär, elefanter och den mest karismatiske skurken sedan Vaas bådar gott.Far Cry 4 - 1
 • Forza Horizon 2
  Det första Forza Horizon är ett av mina favoritspel genom tiderna, alla kategorier. Den fantastiska körkänslan blandad med mängder av läckra bilar och en härlig öppen värld prickade alla rätt hos mig och jag belönade det med betyget 10/10 hos svenska Eurogamer. Tvåan verkar vara större, snyggare och bättre på alla sätt och jag är otroligt förväntansfull.E3-PressKit-04-WM-ForzaHorizon2-jpg
 • LEGO Batman 3: Beyond Gotham
  Lego. Batman. Adam West. Behöver jag säga mer? LEGO Batman 2: DC Super Heroes var fantastiskt, LEGO Marvel Super Heroes var ännu bättre så det är inte helt orimligt att förvänta sig storverk av TT Games när de nu återvänder till DC Comics för en tredje vända. Denna gång får vi utforska världsrymden tillsammans med hundratals karaktärer i LEGO form och sexåringen i mig får härdsmälta varje gång något nytt visas upp från spelet.LEGO Bats
 • Middle-Earth: Shadow of Mordor
  ”Ännu ett Sagan om Ringen-spel” kanske du tänker nu? Det är precis vad det är, men samtidigt verkar Shadow of Mordor vara så mycket mer. Det lånar till synes friskt från såväl Batman: Arkham-serien som Assassin’s Creed, men sätter sin egen spinn på det hela och introducerar även det mycket lovande Nemesis-systemet.ShadowofMordor_Screen5
 • Sunset Overdrive
  Insomniac Games är en av mina favoritutvecklare efter en lång rad mer eller mindre underbara Ratchet & Clank-titlar till PlayStation-konsolerna. Nu gör de Xbox One-exklusiva Sunset Overdrive som tar deras kärlek till kreativa vapen till en helt ny nivå. Teddybjörnar med TNT och ett vapen som avfyrar LP-skivor är bara början. Sunset Overdrive har potentialen att bli årets galnaste och kanske bästa actionupplevelse.sunset-overdrive-e3-amusement-jpg

(Bubblare: Halo: The Master Chief Collection, Alien: Isolation, Skylanders Trap Team, Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition, Dragon Age: Inquisition, The Crew)

Där har ni alltså mina tio mest efterlängtade spel till Xbox One under resten av 2014. Vilka spel ser du själv mest fram emot? Skriv en kommentar och berätta!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*